Close

Intenzivirana provjera poštivanja protokola ‘Safe stay in Croatia’

Foto: Press/MinT

Ususret nadolazećem glavnom dijelu turističke godine, Ministarstvo turizma i sporta intenziviralo je provjere poštivanja protokola u okviru projekta “Safe stay in Croatia”, priopćeno je danas medijima.

Tako se provjeravaju svi segmenti propisanih protokola, od ispravnog nošenja maski do mjerenja temperature, ograničenja broja osoba u zatvorenim prostorima te redovite dezinfekcije zajedničkih prostorija i soba za smještaj u komercijalnim objektima.

Uspostavljene su tri razine nadzora pridržavanja protokola kroz kontrole Ministarstva turizma i sporta, strukovnih udruženja te mogućnost svakoga gosta da svoje dojmove pošalje putem web stranice safestayincroatia.hr, koje će ministarstvo i provjeriti na terenu.

“Intenzivirali smo provjere poštivanja protokola u okviru Safe stay in Croatia projekta i s jučerašnjim danom djelatnici ministarstva obavili su stoti nadzor. Pozivamo sve turističke dionike, koji to još nisu učinili, da se priključe projektu, provode protokole i poštuju mjere u svom poslovanju jer time brinu o svojoj sigurnosti, sigurnosti svojih bližnjih, gostiju i doprinose percepciji Hrvatske kao sigurne turističke destinacije. S važnih emitivnih tržišta dobili smo potvrde o vrijednosti ovog projekta za koji velik interes iskazuju i vlade i dionici u turističkom sektoru. Hrvatska je poduzela sve aktivnosti kako bi turistima uz visokokvalitetnu i bogatu turističku ponudu, pružila i siguran odmor, uspostavljeno je više od 350 punktova za testiranje, ministarstvo je izdvojilo 20 milijuna kuna za nabavu brzih antigenskih testova, a među prvima u EU, još od 1. lipnja, primjenjujemo i EU digitalnu COVID potvrdu“, istaknula je ministrica turizma i sporta, Nikolina Brnjac.

Hrvatska je prepoznata kao destinacija koja u fokus stavlja sigurnost te poduzima sve mjere kako bi turisti imali sve potrebne usluge na raspolaganju i u današnjim uvjetima putovanja. Do sada je stranicu safestayincroatia.hr posjetilo više od 700 tisuća posjetitelja, najviše iz Njemačke, Hrvatske, Poljske, Češke, Austrije i Italije.

Kako je istaknuto iz Ministarstva turizma, vrijednost projekta “Safe stay in Croatia” do sada je prepoznalo i više od 16 tisuća turističkih dionika u Hrvatskoj, a značajan je, navode, upravo radi edukativnog karaktera za turističke dionike i same turiste, kroz poticanje na pridržavanje epidemioloških mjera, što je u ovim pandemijskim okolnostima od presudnog značaja.

Podsjećaju kako je u okviru projekta Safe stay in Croatia, Ministarstvo turizma i sporta u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo kao i članovima Savjeta za oporavak i razvoj turizma, realizaciju turističke godine 2021. te unaprjeđenje turističke ponude, izradilo protokole za siguran boravak u Hrvatskoj u sedam kategorija (smještaj; ugostiteljstvo; nautika; turistički vodiči, agencije i informativni centri; atrakcije; sport, rekreacija i zdravlje; promet/prijevoz).

Podijelite članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ostavite komentar
scroll to top