Close

Ugovorena izgradnja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda i ispusta aglomeracije Jelsa – Vrboska – Stari Grad

Foto: Press

Predstavnici Hvarskog vodovoda d.o.o. su, kao naručitelji projekta, potpisali Ugovor o izvođenju radova za izgradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda i ispusta aglomeracije Jelsa – Vrboska i Stari Grad kojim započinje provedba projekta pod nazivom “Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracija Jelsa – Vrboska i Stari Grad”.

Vrijednost potpisanog Ugovora iznosi 57.763.375,00 kuna, a Ugovorom je obuhvaćena izgradnja dva uređaja za pročišćivanje otpadnih voda i dva podmorska ispusta.

Na svečanom potpisivanju bili su prisutni izvođači radova – zajednica ponuditelja Kostak d.d. Krško i Loveco d.o.o. Rijeka te predstavnici nadzora provedbe projekta (zajednica ponuditelja IDT d.o.o. Osijek i Zavod za urbanizam i izgradnju d.d. Osijek), predstavnici Hrvatskih voda i članovi Skupštine društva Hvarski vodovod – načelnici i gradonačelnici otoka Hvara.

Projektom “Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracija Jelsa-Vrboska i Stari Grad” predviđena je izgradnja sustava odvodnje i rekonstrukcija vodoopskrbne mreže za naselja Stari Grad, Jelsa, Vrboska i Basina. Realizacijom projekta izgradit će se sustav za prikupljanje i pročišćavanje otpadnih voda te smanjiti gubici vode u vodoopskrbnoj mreži.

Ukupna vrijednost projekta kojemu su ciljevi poboljšanje standarda života za lokalno stanovništvo, kvalitetnije upravljanje komunalnim vodama, ušteda vodnih resursa i zaštita ekosustava s naglaskom na smanjenje zagađenja mora je 378.933.698,00 kn, a Europska unija će putem Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija“ sufinancirati gotovo 70 % troškova.

Podijelite članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ostavite komentar
scroll to top