Close

Brzobrodske linije za otok Hvar

Foto: Split . Katamaran / Hvarski.net

Usprkos slabijoj turističkoj sezoni uzrokovanoj koronom, ove godine su opet krenule brzobrodske linije koje povezuju Split s otocima, te zračnu luku Split prema otocima Brač i Hvar.

Katamarani su krenuli početkom mjeseca Srpnja s brzim linijama Split – Hvar, te Split – Jelsa. Trajanje plovidbe je otprilike jedan sat ovisno o vremenskim prilikama. Uz Jadroliniju krenuo je i Split Express – brodar Adriatic Fast Ferries d.o.o., koji od 2019. godine obavlja brzobrodski prijevoz putnika u hrvatskim nacionalnim vodama, katamaranom Adriatic Express s polaskom iz luke Hvar prema zračnoj luci te natrag iz zračne luke Split prema luci Hvar i luci Bol. Time je omogućena direktna i brza veza s Hvarom u trajanju od 1h i 15min.

Isto tako povećan je i broj redovnih trajektnih linija, te je uveden i noćni trajekt za otok Hvar s polaskom iz Splita u 03:30 sati. Očekuje se da će turistička sezona ove godine biti puno uspješnija i samim time Jadrolinija je osigurala brz dolazak na mjesto godišnjeg odmora bez dugih čekanja.

Podijelite članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ostavite komentar
scroll to top