Close

Sućuraj – jedinstveno mjesto za jedinstveni odmor

Foto: Svjetionik Sućuraj službena slika / Hvarski.net

Sućuraj je malo ribarsko i turističko mjesto koje se nalazi na istočnom rtu otoka Hvara, na mjestu gdje se otok Hvar najviše približava kopnu kojega krase prekrasne plaže, uske dalmatinske kale i mediteranska vegetacija.

Sućuraj je idealan za turiste koji su željni pravoga odmora. Zahvaljujući svom položaju s tri strane je okružen morem te ima brojne lijepe i slikovite plaže.

Neočekivana turistička ponuda je godišnji odmor na svjetioniku Sućuraj. Mjesto je sa tri strane okruženo morem i razvedenom, niskom, stjenovitom obalom, a udaljen je nekoliko metara od morske obale. Svjetionik je idealno mjesto za sve one koji žele uživati u prekrasnoj prirodi, čistom moru i miru daleko od stresa i gužve.

Izgrađen je 1889. Sastoji se od četverokutne kamene kule i zgrade koja uključuje prizemlje i potkrovlje. U sklopu svjetionika nalazi se pristanište za brodicu te sjenica sa roštiljem. Predivan izlazak sunca u rane jutarnje sate, šum mora, lagani povjetarac, mirisi prirode a uz sve to osjećaj mira i tišine jednostavno vas ne mogu ostaviti ravnodušnima. Jedino što vam preostaje jest snove pretvoriti u stvarnost te uživati u svim čarima i blagodatima koje vam pruža Svjetionik Sućuraj na Hvaru.

Podijelite članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ostavite komentar
scroll to top