Close

Jadran Domančić ostvario odličan rezultat na natjecanju na Kanarskim otocima

Foto : Facebook profil Jadran Domančić / Hvarski.net

Jadran Domančić otočanin koji je rođen u Hvaru već dugi niz godina trenira Triathlon. 

Sudjelovao je na svom prvom Ironman natjecanju, održanom ovoga vikenda na Kanarskim otocima, ostvario odličan rezultat i u PRO kategoriji izborio 22. mjesto,

a u ukupnom poretku 34. od 775 natjecatelja, nakon 3,8 km plivanja, 180 km bicikliranja i 42 km trčanja.

Sudjelovao je na ovom natjecanju samo dvije godine nakon prvog triatlona. 22. u PRO kategoriji. Jadran kaže da je za njega utrka bila daleko od idealne.
Na plivanju se osjećao odlično, ali grupa u kojoj je bio je krivo procijenila smjer i jaka struja nas je odnijela daleko od idealne putanje što je rezultiralo jako lošem vremenu od 1:04h.
Vožnju na biciklu odradio je dosta dobro, posebno drugi dio. Imao je problema sa želucem vjerojatno zbog prekoncentriranog mixa ugljikohidrata što me koštalo na trčanju. Nakon 20ak km sam morao stati.
Sljedećih 10 km sam jedva išao i pio samo vodu dok se čep u želucu nije oslobodio. Zadnjih 10km došao je k sebi i trčao solidnih 4:10-4:20 tempo. Sve u svemu ogromno iskustvo – kaže.
S obzirom na ostvareni rezultat, od Jadrana možemo očekivati još mnogo uspjeha u ovom, kako kažu, najzahtjevnijem svjetskom sportu.
Podijelite članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ostavite komentar
scroll to top