Close

Predstava ‘Tramvaj zvan žudnja’ u sklopu Hvarskog ljeta

Foto: Youtube - Tramvaj zvan žudnja / Hvarski.net

Hvarski ljetni festival u jubilarnom 60. izdanju, uz renomirana glazbena imena na hvarskim povijesnim lokacijama, donosi i bogat kazališni program.

Popularno “Hvarsko ljeto” jedan je od najstarijih i zasigurno najduži ljetni festival na jadranskoj obali i otocima. Započinje u lipnju i traje do početka listopada. U četvrtak 08. srpnja će se u kazalištu odigrati predstava “Tramvaj zvan žudnja” Kazališta Marina Držića – prema tekstu Tennesseeja Williamsa, u režiji Paolo Tišljarića.
U predstavi igraju: Senka Bulić, Marjan Nejašmić Banić, Ivana Gulin, Zdeslav Čotić, Bojan Beribaka, Srđana Šimunović, Hrvoje Sebastijan, Ines Tričković i Branimir Vidić. Tramvaj zvan žudnja je povijesno zaživio kao dramski film, s elementima film noira, snimljen 1951. kao adaptacija istoimenog kazališnog komada Tennesseeja Williamsa (za koji je 1947. osvojio Pulitzerovu nagradu). To je priča o južnjačkoj ženi, Blanche Dubois, koja doživljava niz osobnih gubitaka, ostavlja aristokratsko okruženje i pronalazi utočište sa sestrom Stellom i njenim mužem Stanleyem Kowalskim u trošnom stanu u New Orleansu.
Predstava počinje sutra u 21.30 sati, na Ljetnoj pozornici Veneranda. Ulaznice se mogu kupiti u uredu u Fontiku, danas i sutra od 10-12 sati.
Podijelite članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ostavite komentar
scroll to top