Close

Izvješće o provedenom javnom savjetovanju sa zainteresiranom javnošću grad Hvar

Pixabay

Grad Hvar objavljuje Izvješće o savjetovanju s javnošću u postupku donošenja Odluke o javnom redu i miru na području grada Hvara.

Cilj javnog savjetovanja je dobivanje povratne informacije, primjedbi i prijedloga od zainteresirane javnosti o Nacrtu prijedloga Odluke o javnom redu i miru na području Grada Hvara.

Dostavljeno je pet očitovanja zainteresirane javnosti od kojih su četiri odbijena, te jedan prihvaćen. Očitovanje koje se prihvaća dostavljeno je od Odsjek za komunalne djelatnosti, prostorno uređenje, graditeljstvo, zaštitu okoliša , europske fondove i javnu nabavu; jedinstvenog upravnog odjela Grada Hvara a potražuje se zahtjev za izmjenom i dopunom članka 5.Prijedloga Odluke.

Predlaže se izmjena i dopuna članka 5. stavak 2. koja treba glasiti : U smislu stavka 1. ovoga članka, zabranjeno je narušavati mir bukom nastalom:

Izvođenjem građevinskih radova uz upotrebu teške mehanizacije, građevinskih strojeva i alata na električni i drugi pogon koji stvaraju veliku buku ( rovokopači s ili bez udarnih čekića, kompresori s pneumatskim bušilicama i razbijačima ,motorne betonske pumpe, miješalice za transport betona i sl. ) u razdoblju privremene zabrane izvođenja radova, od 00:00 do 24:00 sata, izvođenjem obrtničkih, instalacijskih i sl. radova uz upotrebu alata na električni i drugi pogon koji stvaraju buku ( miješalice, štemalice, bušilice, brusilice, rezalice,dizalice i sl.) dnevno, od 23:00 do 07:00 sati)

od 14:00 do 17:00 sati
pjevanjem, sviranjem, vikom, upotrebom razglasnih uređaja i sličnog; radom motora zaustavljenih prometnih sredstava (automobila, motorkotača, glisera…) dnevno, u vremenu, od 23:00 do 07:00 sati i od 14:00 do 17:00 sati.

Podijelite članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ostavite komentar
scroll to top