Close

Poetska mapa Hvara u Jelsi

Foto: Tekst pjesme / Muzej Jelsa

„Poetska mapa Hvara“ – nesvakidašnji multimedijalni umjetnički projekt glazbenice Sare Renar.

Želja je da se publici na suvremen način približi tradicijska glazba i dijalektalna poezija otoka Hvara te da se na jedan novi način ispriča priča jednog otoka. Rezultat je niz audio kompozicija povezanih s lokalitetima u Vrisniku, na Humcu i u Jelsi u digitalnom, a uskoro i u fizičkom obliku.

Glasove su, kako u čitanju, tako i u pjevanju nesebično posudili sami stanovnici Vrisnika i Jelse. Stavite slušalice u uši, zažmirite i pustite da vam kažu pokoju rič i pokoju notu!

Glazba koju ćete čuti inspirirana je zapisima tradicijske glazbe velikog skladatelja i muzikologa, Jelšanina Antuna Dobronića, a poezija koja se izgovara djelo je dvojice braće, iznimno značajnih pjesnika, Vrisničanina Marina Franičevića i Jure Franičevića-Pločara. Svaka skladba povezana je s određenom lokacijom te o njoj govori kroz poeziju i glazbu. Sve skladbe i lokacije zasad možete preslušati i pregledati na web stranici Muzeja općine Jelsa https://muzejopcinejelsa.hr/poetska-mapa-hvara/,
 18.7.2021. predviđeno je predstavljanje projekta u fizičkom prostoru, kada će posjetitelji na lokacijama putem QR koda moći slušati skladbe. Predstavljanje će se održati 18.7.2021. u sklopu programa Jelsa Art Biennial.

Autorica projekta: Sara Renar
Partneri projekta: Muzej općine Jelsa, LAB 852, TZ Jelsa
Glazbu izvode: klapa Frecija, klapa Jelsa, Sara Renar, Dimitrije Simović

Projekt je podržan od strane Ministarstva kulture i medija RH u sklopu programa digitalne prilagodbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja

Podijelite članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ostavite komentar
scroll to top