Close

Neka ovo bude najbolje ljeto do sada

Foto: Party na bazenu / Pexels

Ovo ljeto čekali smo s većim nestrpljenjem nego ikad prije. Čini se da se stvari malim no sigurnim koracima vraćaju u normalu i zato ovo ljeto treba iskoristiti na najbolji mogući način.

1. Budite spontani
Kada vas ne budi alarm na mobitelu, kada ne morate juriti u zagušen promet i kada napokon nitko ne visi iznad vas na poslu, pravo je vrijeme da budete spontani. Uđite u dan bez strogog rasporeda. Za doručak pojedite ono što vam se u tom trenutku jede, radite baš ono što želite, javite se ljudima s kojima se dugo niste čuli i dogovorite spontano piće za tu istu večer.

Otiđite s djetetom u neki novi park, promijenite rutu jutarnjeg trčanja, skrenite s ceste i istražite nove putove. Kada ste na godišnjem, ništa vas ne ograničava.

2. Zaboravite društvene mreže barem na jedan vikend
Iako online svijet ima svojih prednosti poput učenja i povezivanja s drugim ljudima koji nam možda fizički nisu blizu, pandemija je ostavila trag na svima nama i zadnje što želimo je biti na Zoom pozivima te općenito „visjeti“ na internetu. Dokazano je i da stalna izloženost društvenim mrežama i općenito internetu pogubno djeluje na naše mentalno zdravlje pa pokušajte barem za vikend isključiti se.

Onaj tko će vas hitno trebati, nazvat će vas. Svijet neće nestati ako 48 sati ne budete pratili društvene mreže. Vjerujte, preporodit ćete se.

3. Probudite se za izlazak Sunca
Kada ste zadnji put gledali ljetni izlazak Sunca i čaroliju nebeskih boja koja se odigrava oko 4:30 ujutro? Dani pred nama idealni su za to. Iznenadit će vas mir kojim odiše jutro, a godit će vam i samoća uz šalicu kave dok svi vaši ukućani još spavaju, a svijet se tek polako počinje buditi. Pogled na nebo i šalica kave dat će vam jednu sasvim novu energiju.

4. Gledajte zvijezde
Ništa manje posebno od gledanja izlaska Sunca nije ni gledanje zvijezda. Zašto ne biste sjeli na terasu ili balkon te ispratili ljetni dan uz zvijezde? Usto, tijekom ljetnih večeri obično se odvijaju neki od najinspirativnijih razgovora s drugim ljudima, a zvijezde su izvrsna scenografija za to.

Pokušajte i naučiti nešto o zviježđu. Postoje i aplikacije koje će vam pojasniti kako koje zviježđe izgleda te na kojoj se strani svijeta može uočiti u koje vrijeme.

5. Isprobajte nešto što nikad niste
Što biste voljeli da ste napravili, a nikad niste? Let balonom, skakanje iz padobrana, tečaj ronjenja ili nešto četvrto? Što god to bilo, kada ćete to napraviti ako ne sada? Prošla godina naučila nas je kako nam se život u trenutku može promijeniti i otkazati nam sve planove i snove, pa je sada prilika da ponovno preispitate sebe i napravite nešto što ste oduvijek željeli. Nemojte čekati sutra.

Izvor: Zadovoljna.hr

Podijelite članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ostavite komentar
scroll to top