Close

Otpad nije smeće: Reciklaža u Jelsi i Vrboskoj

Foto: Kampanja skupljanja čepova / Turistička zajednica Vrboska

Akcija prikupljanja čepova za reciklažu u srpnju bez plastike

Neodgovarajuće gospodarenje otpadom trenutno je najveći problem zaštite okoliša u Republici Hrvatskoj. Količina otpada raste, infrastruktura koja bi taj otpad trebala zbrinuti nije dostatna, a sam sustav gospodarenja otpadom ne funkcionira u potpunosti. Takav nepotpuni i neodgovorni sustav gospodarenja otpadom prvenstveno ima negativan učinak na okoliš, sekundarno na klimatske uvjete i cjelokupan ekosustav, a u krajnjoj liniji i na ljudski život.

Turistička zajednica mjesta Vrboska i Turistička zajednica općine Jelsa, odlučili su sudjelovati u podizanju svijesti o količini plastičnog otpada koji zagušuje našu planetu. Kako bi shvatili da je otpad resurs, a ne smeće, priključili smo se se lokalnoj inicijativi udruge MOJ ŠKOJ koja provodi akciju prikupljanja plastičnih čepova diljem naše Općine i otoka Hvara.
Ova akcija želi istaknuti važnost pravilnog zbrinjavanja otpada i korištenja istog kao resursa. U suradnji sa obrtom Eko Proložac svi prikupljeni čepovi bit će poslani na daljnju reciklažu, a prihod od istih biti će doniran udruzi osoba sa invaliditetom te lokalnim humanitarnim akcijama.
Svima vama, koji se želite priključiti ovoj akciji, omogućili smo kartonske kutije za prikupljanje plastičnih čepova. Kutije možete preuzeti u uredu TZ Vrboska i uredu TZ Jelsa ili ih zatražiti kontaktom na udruga.mojškoj@gmail.com

 

Foto: Kampanja skupljanja čepova / Turistička zajednica Vrboska
Podijelite članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ostavite komentar
scroll to top