Close

Pet odličnih pomagača za stvaranje hlada

Val velikih vrućina u punom je jeku, pa svi tražimo spas od sunca. Zato vam donosimo pet sjajnih savjeta pomoću kojih ćete u svom domu stvoriti pravu malu sjenovitu oazu punu hladovine i zaštititi tijelo od štetnih UV zraka.

1. Improvizirana tenda
Ako vam je prevruće za odlazak u trgovinu u kupovinu nadstrešnice, presvlaka od naslonjača ili stara plahta sjajno će poslužiti kao zaštita od sunca na malenim balkonima ili terasama.

2. Jastuci na balkonskoj ogradi
Stari jastuci također mogu poslužiti kao sredstvo za stvaranje hlada. U nizu ih zavežite ih na balkonsku ogradu i tako ćete stvoriti oblogu koja će vas štititi od sunčevih zraka.

3. Trstike
Mnogi izbjegavaju ove dobre stare obloge jer misle da izgledaju pomalo nezgrapno i staromodno. Međutim, danas u svim centrima za opremanje interijera možete pronaći veliki izbor lijepog pletiva od trske i bambusa koji će vaše balkone ili dvorišta zaštititi od sunca i istodobno izgledati lijepo.

4. Biljke penjačice
One su čest ukras balkona i terasa jer dobro podnose sunce, a mogu biti i odličan izvor sjene i hladovine.

5. Ručnici i marame na štriku
Ako želite još jednostavniju verziju improvizirane tende, onda iskoristite svoj štrik. Na njega možete staviti stare ručnike.

Izvor:Zadovoljna.hr

Podijelite članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ostavite komentar
scroll to top