Close

Otvaranje izložbe “Ciklus: Portreti” u Hvaru

Foto: Izložba / Grad Hvar

U galeriji Arsenal od 24. srpnja do 2. rujna Goran Novak-Vallée predstavlja se ciklusom “Portreti”, jednim od ukupno 6 ciklusa nastalih od preseljenja u Saveznu Republiku Njemačku u drugoj polovici 90-ih.

Samostalna likovna izložba Gorana Novaka-Valléea svojevrstan je povratak umjetnika rodnom gradu nakon punih 25 godina, koliko je prošlo od njegovog posljednjeg izlaganja radova u hvarskoj Lođi.

Uz stručnu podršku kustosa Milana Bešlića, istaknutog likovnog i književnog kritičara koji je preuzeo zahtjevnu pripremu i osmišljavanje koncepcije izložbe te napravio izbor radova iz izuzetno velikog autorovog opusa, u organizaciji Grada Hvara i hvarske tvrtke Kantharos, Goran Novak-Vallée u ljeto 2021. godine ponovno svoje djelo daje na uvid građanima Hvara, njihovim gostima i široj umjetničkoj javnosti, obogaćujući kulturnu ponudu našega grada.

Goran je rođen 1947. rođen u Splitu, a 1964. počinje sa svojom umjetničkom djelatnosti. U tom periodu  1964/65  pohađao je godinu dana školu primijenjene umjetnosti u Splitu. Do sada je za publiku priređivano mnogo samostalnih i skupnih izložba u Jugoslaviji, Hrvatskoj i Njemačkoj.

Izložba se otvara u 21 sat.

Podijelite članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ostavite komentar
scroll to top