Close

Jazz & Wine festival u Starom Gradu

Foto: Jazz & Wine / TZ Stari Grad

Četvrti Jazz& Wine festival u Starom Gradu održat će se 29. i 30. srpnja. Ideja festivala je  vino i jazz ponovo prikazati i predstaviti na drugačiji način.

Prvoga dana, u četvrtak 29. srpnja, predstavlja se stari znanac, sjajni Joe Pandur je jedan od naših najboljih jazz gitarista ujedno koji je i umjetnički direktor festivala. Zahvaljujući brojnim angažmanima proputovao veliki dio svijeta i družio se i svirao s brojnim kultnim džezerima poput Ane Moure, Boba Cranshawa, Joséa Jamesa i drugih.

Na festivalu se predstavlja s projektom JP Organic Quartet, sastavom u kojem se još nalazi francuski klavijaturist Regis Kattie, makedonska senzacija na bubnjevima Mihail Parušev (Leb i Sol) i jazz vokalistica Jana Fabijanić, a kojima će se pridružiti Nikola Marjanović. Ovaj sjajan internacionalan jazzy-pop sastav savršeno spaja i pomiče granice popa i jazza. Izvode jazz standarde na moderan način s puno groova, te pop i rock standarde u jazzy-stilu.

Ovogodišnji, nešto skraćeniji festival zatvorit će Željka Veverec u petak. Željka, sada pod umjetničkim imenom Je Veux oduvijek je bila simbol za glazbenu kvalitetu. Toplina njena glasa uz jedinstvenu interpretaciju zaslužni su za prepoznatljivost na domaćoj glazbenoj sceni, prvenstveno kao pjevačicu grupe Mangroove.

Podijelite članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ostavite komentar
scroll to top