Close

Andrej Plenković obišao radove na aglomeraciji Jelsa – Vrboska – Stari Grad

Foto: HRT/Preslika

Premijer Andrej Plenković završava dvodnevni posjet otoku Hvaru, a danas je obišao radove na aglomeraciji Jelsa – Vrboska – Stari Grad.

Cilj projekta je izgradnja sustava odvodnje i rekonstrukcije vodoopskrbne mreže za naselja Stari Grad, Jelsa, Vrboska i Basina te izgradnja dva uređaja za pročišćavanje otpadnih voda čime bi se smanjili gubici vode u vodoopskrbnoj mreži. Ukupna vrijednost projekta započetog u veljači veća oko 470 milijuna kuna, a iz Kohezijskog fonda odobreno je gotovo 260 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

“Sezonu treba spasiti. Ne smijemo dozvoliti da Hrvatska otkliže u crvenu koronazonu”, poručio je Plenković govoreći o epidemiološkoj situaciji u Hrvatskoj

Komenitrao je i teroristički napad koji se dogodio prošle godine na Markovu trgu.

”Čim sam vidio snimku znao sam da je riječ o jednom momentu u kojem se dva puta vraćao, dva puta pucao po hrvatskoj Vladi, po hrvatskim policajcima i teško ranio jednog. Ne može se drugačije okarakterizirati nego terorizam. Teško mi je vjerovati da bi netko mlad i ničim izazvan se upustio u to djelo, terorisitčki čin. Mislim da treba napraviti dodatne napore i vidjeti tko su ljudi koji su utjecali na njega, indoktrinirali ga. Sumnjam da nije bilo poticatelja niti pomagača”, rekao je Plenković.

Kada je riječ o sigurnosti na Markovu trgu, premijer kaže kako cilj nije zabranak dolaska na Markov trg.

Također je komentirao i reakcije iz Srbije na izbor Nikole Tesle kao simbola hrvatske na kovanicama eura.

”Mogu imati rezerve i svoj stav, ali nemaju utjecaj. Nikola Tesla se rodio u Smiljanu, išao u gimnaziju u Karlovcu. Građani su ti koji su sugerirali da na jednoj od kovanica bude i Nikola Tesla. Nikoga nikome ne uzmimamo”, rekao je i dodao da bi on, da je na čelu Narodne banke Srbije, rekao Hrvatskoj bravo.

Podijelite članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ostavite komentar
scroll to top