Close

Izložba Ivana Listeša u Starom Gradu

Ivan Listeš umjetnik je koji će svoju izložbu Otok između otoka izložiti u galeriji Sv.Jerolima u Starom Gradu.

Umjetnik Listeš rođen 18.08.1983. u Splitu. Završio je Srednju školu Likovnih umjetnosti u Splitu 2001. Diplomira slikarstvo 2008 na Umjetničkoj akademiji u Splitu u klasi prof, Nine Ivančić. Sudjelovao je u više umjetničkih radionica i skupnih izložbi. Član je Hrvatske udruge likovnih umjetnika (HULU) u Splitu. Izlagao je na 23 samostalne i brojnim skupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu (Italija, Francuska, Njemačka, Mexico, USA…), a djela mu se nalaze u raznim javnim i privatnim zbirkama te ustanovama. Sudjelovao je u brojnim likovnim simpozijima i kolonijama.

Izložba Otok između otoka je jubilarna 20. samostalna izložba Ivana Listeša, mladog te prepoznatog autora u domaćim i međunarodnim krugovima.

Otok između otoka Ivanov je surrealistički osvrt na društvenu zbilju, mitove Dalmacije, upozorava na različite teme, od ekologije, depopulacije, brige o kulturnoj baštini. Za razliku od šutljive većine, koja se prepušta problemima, autor ima potrebu i hrabrost da na njih ukaže i upozori.

Otvaranje izložbe je u petak 23. srpnja u 20:30.

Izložba će biti postavljena od 23.07. do .04.08.2021. godine.

Podijelite članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ostavite komentar
scroll to top