Close

Film: “Ljubav oko svijeta” u Jelsi i Hvaru

Foto: Ljubav oko svijeta autorski par Rostuhar / Službena fotografija turneje

 

Dokumentarni film ‘Ljubav oko svijeta’  predstaviti će se ove godine na otoku Hvaru u Jelsi i gradu Hvaru. Film predstavlja uzbudljiv kolaž subjektivnih iskaza ljudi koji dolaze iz različitih geografskih, ekonomskih i političkih konteksta i prati sve faze njihovih odnosa – od trenutka kad su se upoznali ili imali prvi spoj, preko odluke da se vjenčaju ili zajedno usele te njihovih kasnijih borbi i izazova pa sve do sadašnjeg trenutka.

Autori i redatelji filma Anđela Rostuhar i Davor Rostuhar

Biografija o autorima:

Davor Rostuhar rođen je u Zagrebu 1982. godine, gdje od 2001. godine radi kao pisac, novinar i fotograf te 2008. godine dobiva status samostalnog umjetnika pri HZSU. Radio je kao suradnik za brojne časopise, poput National Geographic Hrvatska, Meridijani i Geo, a od 2013. godine više je fokusiran na vlastite višegodišnje projekte unutar Kluba za ekspedicionizam i kulturu, čiji je suosnivač i predsjednik.

Autor je brojnih izložbi, osam knjiga i dva dokumentarna filma – Polarni san (2018.) i Ljubav oko svijeta (2020.) Anđela Rostuhar rođena je u Zagrebu 1985. gdje završava studij Ekonomije poduzentištva na sveleučilištu Vern. Nakon deset godina rada u turističkom sektoru, 2015. godine zapošljava se u Klubu za ekspedicionizam i kuturu, gdje se bavi organizacijom kulturnih događanja i marketingom.

Izvršna je producentica dokumentarnog filma Polarni san (2018.) i autorica filma Ljubav oko svijeta (2020.) Kratki sinopsis filma: Od dubokih amazonskih šuma i zabačenih sela na Himalaji, preko malih pacifičkih zemalja i afričkih slamova, sve do najvećih svjetskih metropola, ovaj zapanjujući dokumentarac prikazuje nam 33 različite priče o ljubavi i braku, izazovima i borbama, usponima i padovima, stvarajući jedinstvenu ljubavnu priču koja nas podsjeća kako ljubav nikada ne može biti jednostavna, ali kako je, istovremeno, tek nekoliko stvari na Zemlji jednostavno poput ljubavi.

10.08. utorak – HVAR – 21h projekcija + Q&A
Ljetna pozornica Veneranda
Ulaznice po cijeni od 25 kn mogu se kupiti na blagajni na ulazu i u webshopu Kina Mediteran.

11.08. srijeda – JELSA – 21h projekcija + Q&A
Kino Mediteran
Ulaz slobodan. (Dođite ranije da zauzmete mjesta.)

Podijelite članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ostavite komentar
scroll to top