Close

Kako spasiti kožu od sunca u ljetnim danima

Foto: Vedran Morin/Hvarski.net

Izlaganje suncu predstavlja užitak, no ono je dugoročno gledano prijetnja za zdravlje, ali i mladoliki izgled kože. Između ostalog, velik postotak vidljivih znakova starenja kože povezan je s izlaganjem UV zrakama. Kako spasiti kožu da što manje nastrada od sunca pročitajte u nastavku.

Ohladite kožu

Ako primijetite da vam se koža počela guliti, prva stvar koju trebate učiniti je ohladiti kožu tuširanjem. Hladna voda usporit će proces guljenja. Kožu potom osušite tapkajući po njoj čistim i mekanim ručnikom. Izbjegavajte trljanje kože kako ne biste ubrzali i proširili ljuštenje.

Izbjegavajte izlazak na sunce od 11 do 16 sati

Premda guljenje kože izgleda popriličnuružno ono je pak neizbježno ako se imate naviku ”okretati na vatri”. Što se manje budete izlagali suncu to su manje šanse da ćete izgorjeti i ljuštiti se.

Ne pretjerujte sa zaštitnim kremama

Red kreme, red soli, pa red kreme, pa red soli i tako u nedogled. Ispod toliko slojeva soli i kreme može doći do razvoja prištića koji upućuju na alergijsku reakciju. Ako imate mogućnost otuširati se nakon kupanja svakako to učinite, potom stavite kremu sa zaštitnim faktorom.

Hidratizirajte kožu

Nakon tuširanja, nanesite hidratantnu kremu. Potražite onu koja je posebno namijenjena ublažavanju opeklina ili ljuštenju kože. Općenito, poslužit će vam losioni koji sadrže aloe vera gel, s obzirom na to da ova biljka hladi kožu, smanjuje upalu i ublažava ljuštenje.

Konzumirajte dovoljno tekućine

Kada ste ohladili kožu izvana, vrijeme je da to učinite i iznutra. Ništa ne može pomoći vašoj koži više od čaše vode. Zdrava koža mora ostati hidratizirana, a kada je ona oštećena, voda postaje još važnija. Konzumirajte velike količine tekućine kako biste vašoj koži omogućili da se regenerira.

Podijelite članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ostavite komentar
scroll to top