Close

U Hvaru otvorena izložba “Ciklus Portreti” autora Gorana Novaka-Valléea

Foto: Izložba / Grad Hvar

Samostalna likovna izložba “Ciklus Portreti“, autora Gorana Novaka-Valléea prigodnom svečanošću otvorena je u subotu, 24 srpnja, u galeriji Arsenal u gradu Hvaru.

Kako smo pisali umjetnik Goran Novak-Vallée sa izložbom gostuje u Hvaru kako bi stanovnicima otoka izložio svoja djela. On je za publiku priređivao mnogo samostalnih i skupnih izložba u Jugoslaviji, Hrvatskoj i Njemačkoj.

Izlaganjem u galeriji Arsenal Goran Novak-Vallée, koji od 1996. živi i radi u Njemačkoj, predstavlja se u svom gradu nakon punih 25 godina, koliko je prošlo od njegove posljednje izložbe u hvarskoj Lođi.

Radovi iz ciklusa “Portreti” bit će izloženi u galeriji do 2. rujna, jednim od ukupno 6 ciklusa nastalih od preseljenja u Saveznu Republiku Njemačku u drugoj polovici 90-ih.

O autoru i njegovom djelu govorio je gradonačelnik Rikardo Novak u ime organizatora Grada Hvara, istaknuti likovni i književni kritičar, kustos izložbe Milan Bešlić te akademik Kuzma Kovačić, koji je izložbu i otvorio.

Goran Novak-Vallée u ljeto 2021. godine ponovno svoje djelo daje na uvid građanima Hvara, njihovim gostima i široj umjetničkoj javnosti, obogaćujući kulturnu ponudu našega grada.

 

Podijelite članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ostavite komentar
scroll to top