Close

Nesrazmjer između epidemioloških mjera i stvarnosti u Hvaru

Foto: Party / Pexels

S obzirom na epidemiološku situaciju i povećani rizik od prijenosa bolesti COVID-19, uvode se nužne epidemiološke mjere za područje Jadrana uključujući i Splitsko-dalmatinsku županiju i otoke, a kao što vidimo ni to nije spriječilo ljude da i dalje izlaze i zabavljaju se u vrućim ljetnim večerima.

Nužne epidemiološke mjere za područje Jadrana su:

  • Zabrana održavanja svih javnih događanja i okupljanja na kojima je prisutno više od 50 osoba na jednom mjestu,
  • Javna događanja te okupljanja i svečanosti svih vrsta mog trajati najdulje do 24:00 sata,
  • Ograničavanje broja gostiju koji mogu istovremeno biti u ugostiteljskim objektima iz kategorije „Barovi”.

Informacije koje je za Slobodnu Dalmaciju dao vlasnik jednog kafića o kasno noćnim provodima na Paklinskim otocima govore da ” barkarjoli trpaju preko dozvoljenog broja, ako je registriran za trideset ljudi, on ih pokupi duplo i odvozi, a nikakve Covid potvrde ne pokazuju prije ukrcaja, nema mirenja fibre, nema maski, totalni raspašoj. Pa oni su za cili otok potencijalna epidemiološka bomba, ima ih po iljadu svaku noć”,  dodajući da su neki od njih to pokušali prijaviti lokalnom Stožeru i gradonačelniku, ali ništa se nije promijenilo.

Na otočiću Stipanska na Paklenjacima partyje organiziraju vlasnici ‘Carpe Diema’, poznatog hvarskog bara, a voditelj Goran Čorluka opovrgava sve objede.

Hoće li u kratkom vremenskom periodu zbog nepoštivanja mjera sezona 2021. postati kao sezona 2020. i prerano završiti ili će ugostitelji početi primjenjivati odredbe stožera da spase što se spasiti može ostaje nam za vidjeti.

 

 

Podijelite članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ostavite komentar
scroll to top