Close

Ministrica turizma uvjerena da će Hrvatska ostati najsigurnija destinacija na Mediteranu

Foto: Press/MinT/arhiva

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac u četvrtak 29. srpnja je nakon sjednice Vlade komentirala ovogodišnju turističku sezonu.

Naglasila je da u Hrvatskoj boravi trenutno preko milijun turista, a to nas sve obvezuje da budemo odgovorni, da se pridržavmo epidemiloških mjera.

“Što se tiče brojki, Hrvatska je do sada na šest milijuna dolazaka turista i oko 34 milijuna noćenja. U usporedbi s razdobljem rekordne 2019. godine, što se tiče noćenja turista, negdje smo na 60-ak posto, a kad pogledamo ovogodišnji srpanj sa srpnjem te godine otprilike smo na 81 posto”, rekla je ministrica Brnjac.

Dodala je da su brojke dobre te prema ECDC karti tr relevantnim institiucijama Hrvatska je prepoznata kao najsigurnija destinacija.

S obzirom da se na Zrću koronavirusom zarazilo, prema pisanju medija, više od 90 austrijskih turista, novinare je zanimalo hoće li to ugroziti turističku sezonu i trebaju li strože mjere, pogotovo što se tiče testiranja.

“Do sada je Hrvatsku posjetilo preko pola milijuna Austrijanaca. Donesene su nove epidemiološke mjere da se vodi računa, da imamo kontinuitet što se tiče sigurnosti, da i dalje budemo najsigurnija destinacija. To nam je cilj”, istaknula je ministrica Brnjac.

Što se tiče nekih propusta na Zrću, smatra kako treba prvo sve analizirati. Uvjerena je da će na novoj ECDC karti Hrvatska i dalje ostati najsigurnija destinacija.

Ivana Vranješ

Podijelite članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ostavite komentar
scroll to top