Close

Odigrana vaterpolo utakmica 3.kola, ljetne lige “Dica mora” u Starom Gradu

Foto: Natjecanje vaterpola na plivalištu / Facebook fotografija natjecanja plivalište Bonj

Na Plivalištu Bonj odigrana je vaterpolo utakmica 3.kola, ljetne lige “Dica mora”  Vaterpolo Klub Faros protiv glavnih favorita, starih prijatelja, VK Okruk sa Čiova.

Rezultat utakmice je na kraju završio VK Faros 8:11 VK Okruk (1:3, 3:3, 3:2, 1:3), te su gosti odnijeli pobjedu.

Utakmica je cijelo vrijeme bila napeta, a trener je izjavio kako ekipa zna i može puno bolje, te će to u narednim utakmicama pokušati pokazati igrom i rezultatima.

Klub Faros iz Staroga Grada je službeno registriran kao vaterpolo klub 1961.g., kada se opet priča o vaterpolu oživila ali ponovno samo početkom šezdesetih. Najveći uspjesi kluba su ostvareni sedamdesetih godina prošlog stoljeća, kada je presjednik kluba bio Vinko Šoljan, tada alfa i omega svih vodenih sportova u Starom Gradu, danas član Kuće slavnih kao i nositelj brojnih nagrada i priznanja, otac Faros maratona. Sadašnjost kluba je stvaranje mladih vaterpolista, naše budućnosti, koji bi kroz dvije ili tri godine, ako se stvore uvjeti za to trebali ponovno igrati u 3.HVL -Splitska skupina za juniore. Oni su baza i za buduće seniore kao i za stvaranje nove, nadamo se uspješne, priče o vaterpolu u Starome Gradu.

Utakmica se održala 27.07. u utorak na plivalištu Bonj.

Podijelite članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ostavite komentar
scroll to top