Close

Stihovi kao spomen na godišnjicu smrti Olivera Dragojevića

Foto: Tekst pjesme Nocturno / Zadovoljna.hr

Najveći od najvećih, Oliver Dragojević rođen je prije sedamdeset i tri godine. Legendarni glazbenik napustio nas je prije tri ljeta, ali njegov život nastavlja se kroz pjesme koje je tako maestralno otpjevao, koje svojom emocijom i snagom diraju u dušu.

Oliver Dragojević rodio se 7. prosinca 1947. godine u Splitu. Već kao dijete želio je svirati i pjevati, a 2017. je velikim koncertima u rodnom gradu trebao proslaviti svoj 70. rođendan i 50 godina karijere. Nažalost, dogodila se bolest i koncerti su bili otkazani, a 29. srpnja 2018. godine Oliver nas je napustio.

Na dan koji je svima ostao u sjećanju jer ih je na trenutak nešto stegnulo oko srca prisjećamo se najljepših stihova iz njegovih pjesama. Veliki Oliver Dragojević uvijek je ostao blizak “običnim” ljudima, uživao je u jednostavnosti života, cijenio je i kratke momente sreće koji su zapravo životna čarolija jer – Ča je život vengo fantažija.

Neke od njegovih najljepših pjesama kao što su: Dišem, Ispod sunca zlatnoga, Jubavi mala, Molitva za Magdalenu uvijek ćemo rado pjevati, a stihove uz koje se vežu najljepše i najtužnije uspomene prikazujemo ovim putem u slici.

Podijelite članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ostavite komentar
scroll to top