Close

Kino Mediteran u Jelsi

Kino Mediteran je projekt revitalizacije kina u Dalmaciji čiji je glavni cilj oživiti kino dvorane i dovesti filmske programe u manje sredine diljem Dalmacije gdje su kina bila dugo zatvorena. 

U Jelsu je stiglo u ljeto 2014. godine sa dvije projekcije tjedno. S obzirom na veliki interes publike u sezoni 2015. projekcije su se održavale tri puta tjedno, a nakon završetka ljetne sezone, nastavili smo jednom mjesečno prikazivati filmove u Svečanoj dvorani u zimskim mjesecima. 2019. Kino Mediteran i Općina Jelsa uspješno su digitalizirali kino kroz investicijski natječaj Ministarstva kulture.

Filmovi koji  su na repertoaru ovaj tjedan crni humor na bugarski način: film STRAH prati priču neobičnog prijateljstva bugarske udovice Svetle i njenog novog prijatelja, afričkog imigranta Bambe. Turski film JOŠ JEDAN DAH uz odličan soundtrack portretira živote mladih na ulicama Istanbula. Novi filmovi na programu su i: akcijska komedija METAK I MILKSHAKE, animirani DIVLJI SPIRIT, mistični triler OSTARJELI redatelja M.N. Shaymalana najpoznatijeg po filmu Šesto čulo i akcijska avantura KRSTARENJE DŽUNGLOM u kojoj glume Emily Blunt i Dwayne Johnson

Redovna cijena ulaznica iznosi 30 kuna, a za nezavisne filmove 25 kuna. Blagajna otvara 30 minuta prije početka projekcije, te je ulaznice moguće kupiti isključivo gotovinom.

Foto: raspored kino izvedbi / Kino Mediteran Jelsa

Kino Mediteran zajednički je projekt Festivala mediteranskog filma Split i svih gradova domaćina koji kroz svoje pokroviteljstvo pomažu da se projekt uspješno realizira. Organizira se uz potporu Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, Zaklade ‘Kultura nova’, Hrvatskog audiovizualnog centra i Kreativne Europe kroz potporu Europa Cinemas.

Podijelite članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ostavite komentar
scroll to top