Close

Koncert legendarne pjevačice Tereze Kesovije u Hvaru

Foto: Press/Hvar Summer Festival

Tereza kao jedna od najprepoznatljivijih izvođača domaće glazbene scene, znana po svom širokom rasponu glasa i opernom stilu, održat će koncert u gradu Hvaru.

Ljetna pozornica Veneradna ove godine sjaji punim sjajem, te će 8. kolovoza ugostiti veliku divu hrvatske estrade Terezu Kesoviju. Koncert počinje u 21:30, a broj mjesta je ograničen zbog epidemiološke situacije.

Legendarna pjevačica je u svojoj iznimno bogatoj internacionalnoj karijeri snimila više od 50 albuma i 1000 pjesama. Tijekom 1960-ih i 70-ih imala je iznimno uspješnu karijeru u Francuskoj.

Tereza uvijek naglašava kako su scena i glazba njezina najveća radost, a publika je to uvijek znala prepoznati i ta uzajamna ljubav traje već više od 60 godina Terezine više nego uspješne karijere.

Nastupala je na svim festivalima bivše Jugoslavije, gdje je bila višestruko nagrađivana. Pjevala je pjesme Zdenka Runjića, Nikice Kalogjere, Arsena Dedića, Kemala Montena, Đela Jusića, Stipice Kalogjere koje su sve od reda postali antologija hrvatske glazbe, kao i glazbena antologija bivše Jugoslavije.

Terezinu internacionalnu karijeru su obilježili nastupi na festivalima u Bratislavi, Rio de Janeiru, na Kupu Europe u Bernu, te festivalima u Meksiku, Sopotu i Antaliji. Tereza i danas nezaustavljivo radi. Uz brojne nastupe u zemlji i inozemstvu, 2020. snimila je pjesmu i spot “Ima te“, a 2021. snima pjesmu i spot “Kilimandjaro sans neige“ autor teksta je jedan od najpoznatijih svjetskih kantautora, francuski šansonjer Serge Lama.

Na koncertu se očekuje odlična zabava uz poznate stare i nove stihove.

Ulaznice se mogu kupiti putem sljedeće poveznice.

Podijelite članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ostavite komentar
scroll to top