Close

Damir Hoyka u Hvaru predstavlja roman ‘Pustolovine Tizi Enili’

Pixabay

Pustolovine Tizi Enili su roman u nastavcima za čitatelje od 7 do 18 godina, ali pisan na način da bude zanimljiv svima, posebice njihovim obiteljima i edukatorima. Poznati fotograf Damir Hoyka predstavit će roman Pustolovine Tizi Enili u srijedu, 4. kolovoza u 20.30 sati, u dvorištu Gradske knjižnice i čitaonice Hvar.

Koncept romana je takav da čitatelj putem napete i zabavne akcijske fabule pune preokreta, spontano dolazi do znanja, metoda učenja i poticaja na razvoj svojih sposobnosti. Roman ‘Eksperiment’ prvi je dio planirane serije.

Glavna junakinja je radoznala desetogodišnja djevojčica Tizi Enili koja s roditeljima vrhunskim znanstvenicima živi u gradu Gea na istoimenom otoku. Tamo pohađa školu u sklopu znanstvenog instituta kojem je ‘misija’ omogućiti čovječanstvu napredak i kvalitetniji život. U toj se školi naprednim edukativnim metodama nastoji otkrivati i razvijati individualne sposobnosti svakog učenika. Tim sistemom nastoji se doskočiti problemima zbog kojih mnogi vrhunski talenti prolaze ‘ispod radara’ ili zbog neprilagođene edukacije ne razvijaju svoje pune potencijale.

Jedna od temeljnih ideja djela je da svi imamo sposobnosti učiniti svijet boljim, samo ih treba otkriti i razviti.

Podijelite članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ostavite komentar
scroll to top