Close

Flag Škoji objavio Javni poziv za iskaz interesa za proizvodnju buhača

Foto: Plantea

Buhač, prirodni insekticid, često se primjenjuje u ekološkoj proizvodnji jer ne šteti čovjeku, biljkama niti toplokrvnim životinjama, a njegova primjena počinje krajem 19. stoljeća, iako se smatra da su se pripravci koristili i ranije među primorskim stanovništvom.

Vodeći se svojom Strategijom i vizijom LAG Škoji izravno potiče proizvodnju ljekovitog i aromatičnog bilja, ali i ekološku proizvodnju jer je upravo ekološka proizvodnja bila jedan od kriterija na zadnjem raspisanom natječaju LAG-a Škoji za tip operacije “Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava”.

Obzirom na naše djelovanje u zajednici, s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta iz Zagreba, obratili su nam se sa zamolbom da proširimo vijest kako bi utvrdili postoji li pojedinci zainteresirani za proizvodnju buhača, budući da ih je kontaktirala tvrtka General Chimica koja se, između ostalog, bavi uzgojem i preradom buhača. General Chimica razmišlja o djelomičnom prebacivanju uzgoja buhača u Hrvatsku te potencijalnom kooperantu nudi nudi sjemenski materijal i garantira 100%-tni otkup proizvedene sirovine.

Cijela ideja je za sada na samom početku te ukoliko postoje zainteresirani dionici organizirao bi se sastanak s predstavnicima firme General Chimica.

Iskaz interesa možete poslati na adresu e-pošte info@lag-skoji.hr, a također na istoj adresi možete zatražiti više informacija.

Podijelite članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ostavite komentar
scroll to top