Close

Novi tjedni raspored za nove fimove u Hvaru

Foto: Kino Hvar / Mediteran kino

Novi filmovi na rasporedu kinu Mediteran u gradu Hvaru. Hvar je dio Kino Mediteran projekta od samih početaka i svakog tjedna prikazuju se razni filmovi kako bi se zabavila publika grada Hvara.

Premijere: “MOJ TATA KOBASICA” i “ODRED OTPISANIH: NOVA MISIJA”.

Posebne projekcije dva domaća dokumentarna hita uz gostovanje redatelja: NUN OF YOUR BUSINESS i LJUBAV OKO SVIJETA.

Od 5.8. sve projekcije počinju u 21 sat, a blagajna će biti otvorena od 20 sati. Redovna cijena ulaznica iznosi 30 kuna, a za nezavisne filmove 25 kuna.

U sadašnjem kinu na Hvaru prvi programi postojali su još davne 1930. godine. Redovni kino program u Hvaru započinje s radom u 60-im godinama prošlog stoljeća pod nazivom “Kino Madeira” u prostoru Arsenala. Kino je kontinuirano radilo čitavu godinu, a ljetne projekcije održavale su se na otvorenom u Venerandi. Kino je zatvorilo svoja vrata 1993. godine, a ljetne projekcije održavale su se još do 2003. godine. Nakon te ljetne sezone Hvar je izgubio redovni kino program. Situacija se mijenja u ljeto 2012. godine kada Kino Mediteran u Hvar stiže kao trodnevni pilot projekt i doživljava veliki uspjeh i odaziv publike te ukazuje na jasnu potrebu Hvarana za kinom. Nakon te probne godine svake sezone održava se kino na otvorenom.

 

Kino Mediteran
Podijelite članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ostavite komentar
scroll to top