Close

Na otoku Hvaru je trenutno 6 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom

Pixabay

Od ukupno 1280 obrađenih testova, danas je 56 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na COVID infekciju.

Novooboljeli su iz Splita 13, Hvara 1, Kaštela 8, Omiša 3, Sinja 4, Solina 6, Supetra 1, Trilja 2, Trogira 2, Vrlike 1, Dugog Rata 1, Dugopolja 5, Gradca 1, Hrvaca 1, Lećevice 1, Okruga 1, Podstrane 2, Prološca 1, Segeta 1 i Zagvozda 1 osoba. Od ukupnog broja novooboljelih 38 osoba su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju. Ukupno 1106 osoba nalazi se u samoizolaciji. Na bolničkom liječenju nalazi se 27 COVID pozitivnih osoba u KBC-u Split dok se 7 osoba nalazi na respiratoru.

Kako je za Hvarski.net potvrdila epidemiologinja Linda Mihojević, u gradu Hvaru je trenutno šest aktivnih slučajeva, dok u ostalim mjestima nema inficiranih. Postoji slučaj zaraze kod stranih gostiju, ali se ne navode u evidenciju Zavoda.

Nacionalni stožer javlja kako je u posljednja 24 sata zabilježeno 108 novih slučajeva zaraze koronavirusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 1139. Među njima su 163 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 16 pacijenata. Nema evidentiranih preminulih osoba.

Podijelite članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ostavite komentar
scroll to top