Close

Upute Stožera civilne zaštite za turističke djelatnike i goste

Foto: službena fotografija kampanje/ HZJZ SDŽ

Stožer Splitsko – dalmatinske županije zbog povećanja broja zaraženih gostiju na Jadranu obavještava goste i turističke djelatnije da paze na sigurnost i zdravlje. U slučaju sumnje na COVID-19 sastavljene su upute kako se ponašati.

POSTUPAK KOD SUMNJE NA BOLEST COVID-I9 KOD GOSTA U SMJEŠTAJNOM OBJEKTU

Upute za goste:
1. Ostati u smještajnoj jedinici.
2. Obavijestiti telefonom o bolesti odgovornu ili ovlaštenu osobu smještajne jedinice.
3. Ukoliko se ne može stupiti u kontakt s odgovornom osobom smještajne jedinice, nazvati na broj 112.

Za odgovornu ili ovlaštenu osobu u smještajnoj jedinici (turističkog djelatnika):

1. Obavijestiti nadležnog liječnika Covid ambulante Doma zdravlja na broj telefon 021/669 264 ili 112 koji će Vas spojiti s liječnikom primarne zdravstvene zaštite.
2. Obavijestiti gosta da ostane u smještajnoj jedinici do kontakta liječnika i daljnjih uputa.
3. Osigurati gostu zaštitnu masku i papirnate maramice.
4. Uputiti gosta da za vrijeme čekanja rezultata testiranja na Covid-19 sam održava higijenu prostora sredstvima koja će smještajni objekt ustupiti na raspolaganje.
5. Za vrijeme čekanja rezultata testiranja na Covid-19 obavijestiti gosta o dostavi obroka do sobe (polupansion ili puni pansion) ili dostave gotovog jela, bez kontakta.
6. Odrediti jednu osobu koja će komunicirati s gostom, ali bez ulaska u smještajnu jedinicu, uz obavezno nošenje zaštitne maske i zaštitnih rukavica te održavanje fizičke udaljenosti.
7. Nakon korištenja zaštitne opreme (maske, rukavice) odložiti ih u kantu za otpatke s poklopcem u koju su uložene dvije plastične vrećice za otpad te nakon toga oprati i dezinficirati ruke.  8. Obavijestiti kontakte gosta sa sumnjom na Covid-19 da i oni ostaju u smještajnoj jedinici do saznanja nalaza testiranja.
9. Nakon odlaska COVID-19 pozitivne osobe iz smještajnog objekta, prostorije u kojima je boravio gost propisno očistiti i dezinficirati.

Podijelite članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ostavite komentar
scroll to top