Close

Lijekovi bez kojih ne bismo trebali otići na godišnji odmor

Foto<. Lijekovi / Pexels

Ovo su vrste lijekova koje biste svakako trebali imati sa sobom na godišnjem odmoru u slučaju najčešćih ljetnih i morskih boljki. Ako imate malu djecu, treba pripaziti da je svaki od lijekova i sredstava pogodan za njihovu dob.

1. Lijek protiv mučnine
Ako znate da ste skloni mučninama tijekom vožnje, neka vam se pri ruci nađe odgovarajući lijek.

2. Sredstva protiv bolova i povišene temperature
Mogu biti u obliku tableta ili šumećih tableta, recimo Neofen, Voltaren, Aspirin, Kafetin ili Ketonal. Pri tome treba napomenuti da Neofen, za razliku od većine sličnih lijekova, ne djeluje agresivno na želudac.

3. Sredstva za zaštitu od insekata i sredstva nakon uboda insekta
Sprejevi i sredstva u stiku bit će najbolja obrana od dosadnih komaraca, ali u slučaju da vas se ipak “dočepaju”, ponesite i sredstva koja ublažavaju ubode.

4. Sredstvo protiv viroza i probavnih smetnji
Tijekom ljeta česte su crijevne viroze koje mogu uzrokovati proljev, povraćanje i mučnine. Dobar izbor bit će medicinski ugljen u tableti ili prahu koji se razmuti u vodi i popije te u crijevima apsorbira štetne sastojke. U slučaju slabije prehlade i upale grla koristite pastile ili sprej za dezinfekciju usta i grla.

5. Sredstva za čišćenje i saniranje rana
U slučaju ogrebotina ili manjih posjekotina valja pri ruci imati sredstvo za čišćenje rana kojim će se rana isprati, a onda ovisno o veličini rane zaštiti flasterom ili sterilnom gazom.

Izvor: Zadovoljna.hr

Podijelite članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ostavite komentar
scroll to top