Close

Otkazano plivačko natjecanje Faros maraton?

Foto: Faros Marathon/TZ Stari Grad

Ove godine se trebao održati 46. Faros Maraton, konkretno 28. kolovoza sa startom u 08 sati, kako je prvotno objavljeno od strane ureda Međunarodnog prvenstva Hrvatske u daljinskom plivanju-Stari Grad. Međutim, kako doznajemo, natjecanje se najvjerojatnije neće održati.

Koliko ovo otkazivanje znači za budućnost tradicionalnog natjecanja ne znamo, no na službenoj Facebook stranici Faros Marathon zadnja objava postavljena je 2018. godine, a web stranica više nije aktivna.

Faros maraton međunarodno je natjecanje u daljinskom plivanju koje se u Starogrojčici, Starogrojskoj vali, od Nove rta Kabla (punte o’ Kobla) neprekidno održava još od davne 1976. godine. Do danas su na njemu nastupala najpoznatija imena svjetskog daljinskog plivanja.

Od malog se provincijskog natjecanja Faros maraton razvio u svjetsku instituciju daljinskog plivanja i jedan od najprestižnijih svjetskih maratona. Potvrda te činjenice i kultnog statusa natjecanja stigla je 2012. kada je natjecanje uvršteno u International Marathon Swimming Hall of Fame, čime je Faros maraton postao prvi hrvatski sportski događaj koji je član Kuće slavnih. Osnivač i idejni začetnik Faros Maratona naš je sugrađanin Vicko Šoljan.

U slučaju eventualne promjene pravovremeno ćemo vas obavijestiti.

 

 

 

Podijelite članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ostavite komentar
scroll to top