Close

Plivačko natjecanje Oceanman Croatia 2021. dolazi u Stari Grad

Foto: slika zaslona SG / Hvarski.net

Oceanman je najpopularnija i najmasovnija međunarodna serija natjecanja u plivanju na otvorenim vodama koja danas postoji u svijetu. To je registrirani brend u vlasništvu tvrtke Oceanman Open Water SL iz Alicantea i isti, kao i Ironman u triatlonu, funkcionira po principu franšize. Oceanman Croatia 2021. će se održati u Starom Gradu 17. i 18. rujna 2021. godine. Obavijest o održavanju natjecanja u plivanju najavili su organizatori Sportska udruga Faros Sport zajedno sa Turističkom zajednicom Grada Staroga Grada.

Projekt natjecanja u plivanju započeo 2015. i u sustavu Oceanmana 2021. su planirana 22 natjecanja na svih 5 kontinenata.

Oceanman je najpopularnija i najmasovnija međunarodna serija natjecanja u plivanju na otvorenim vodama koja danas postoji u svijetu. To je registrirani brend u vlasništvu tvrtke Oceanman Open Water SL iz Alicantea i isti, kao i Ironman u triatlonu, funkcionira po principu franšize. Projekt je započeo 2015. i u sustavu Oceanmana 2021. su planirana 22 natjecanja na svih 5 kontinenata

Ovo j povijesni e prvi put da se jedno natjecanje iz Oceanman svjetske serije održava u Republici Hrvatskoj. Natjecanje će se održati u tri discipline sa startom i ciljem na Novoj rivi.

– na 10 km kao glavnoj utrci zv. Oceanman, sa startom u 8:00 sati

– na 5 km ili Half Oceanman, sa startom u 8:45 sati

– na 2 km ili Sprint Oceanman, sa startom u 13:00

Po završetku posljednje utrke biti će podjela trofeja i medalja najuspješnijima. Svaki sudionik Oceanman Croatia dobiva unikatnu medalju. Trojica prvoplasiranih apsulutno u svakoj utrci dobivaju trofeje Oceanmana. Trojica prvoplasiranih u dobnim skupinama, kojih ukupno ima 8 u svakoj utrci, dobivaju medalje.

Također, ako na eventu bude manje od 250 sudionika, onda prvih 10 u svakoj dobnoj skupini stječe pravo nastupa na finalnoj utrci tj. Oceanman World Championship koja se održava 03.-04.12.2021. u Soma Bay u Egiptu.  Ako ih bude preko 250, onda prvih 20 stječe to pravo.

Podijelite članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ostavite komentar
scroll to top