Close

Plivački maraton dobrote ‘Daj 5 za Perle!’

Foto: Perle SG / Udruga Perle Facebook profil

Sportsko-humanitarna akcija za Udrugu Perle organizira se plivački maraton dobrote – Daj 5 za Perle! Održava se 03 – 05. rujna.2021.

Toni Pavičić Donkić, Janez Maroević i Josip Jakelić sportaši su velikog sportskog, ali i ljudskog srca. Upravo njih trojica početkom će rujna pokrenuti pravi sportski val dobrote u velikoj sportsko-humanitarnoj akciji za naše Perle. Tako će 3. rujna Toni Pavičić Donkić, svima znani Briškula, legendarni plivački maratonac u 8.00 sati uskočiti u more podno starogradske rive, te otplivati svoju plivačku dionicu do Jelse, gdje se očekuje oko 16.00 sati. Dan kasnije Josip Jakelić, Jaki sjesti će na biciklu i odvoziti rutu od Jelse do Hvara, zatim opet preko cijelog otoka do Sućurja, pa natrag do Hvara, čime će on i pratnja preći više od 200 kilometara!

5. rujna palicu preuzima naš proslavljeni atletski maratonac Janez Maroević koji u 7 sati iz Hvara kreće u obračun s kilometrima, trčeći preko Brusja, Vidikovca, Selaca, kroz Vrbanj, Jelsu, Vrbosku, kroz naš Ager, sve do velikog finiša u Starom Gradu na Tvrdalju.

U Starome Gradu, Hvaru i Jelsi biti će postavljeni štandovi na kojima će se u humanitarne svrhe moći pomoći Perlama kupnjom majice i torbe sa logom humanitarnog maratona, te umjetničkih djela od keramike koje je izradio umjetnik Frane Abramović iz Vrbanja.

Njihov vjerujemo, dostižan cilj je sakupiti 220.000,00 kuna. To je, naime, iznos potreban za održavanje terapija za naše Perle kroz jednu godinu. Akcija će trajati do 15. listopada.

Udruga “Perle” puni naziv “Udruga djece i mladih s najtežim tjelesnim invaliditetom i djece s posebnim potrebama, roditelja skrbnika i volontera Perle” osnovana je s ciljem postizanja i razvoja djece i mladih, rada s djecom s poteškoćama u razvoju te poticanja harmoničnog razvoja djece i mladih.

Podijelite članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ostavite komentar
scroll to top