Close

PU splitsko-dalmatinska provela akciju u prometu ‘Brzina/motocikli i mopedi’

Foto: akcija provjere brzine / PU SDŽ

Jučer, 10. kolovoza od 15 do 20 sati, na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske provedena je akcija u prometu “Brzina/motocikli i mopedi” usmjerena na sankcioniranje najtežih prekršaja vezanih uz nepropisnu brzinu, te prekršaje vozača motocikala i mopeda.

Akcija je posebno usmjerena na sankcioniranje najtežih prekršaja vezanih uz nepropisnu brzinu, te prekršaje vozača motocikala i mopeda.

Cilj akcije je povećanje razine sigurnosti u prometu sprječavanjem najtežih prometnih prekršaja povezanih s vozačima motocikala i mopeda uz kontrolu brzine sudionika u prometu. Apelira se na sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa, a posebno na vozače da svojim ponašanjem dodatno ne ugrožavaju najrizičnije skupine u cestovnom prometu – vozače mopeda i motocikla, pješake i vozače bicikla.

Tom prilikom je evidentirano je 206 prekršaja od kojih  je utvrđeno 74 prekršaja u odnosu na nepropisnu brzinu, 13 za nekorištenje sigurnosnih pojaseva, 10 za korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilom i 10 za nekorištenje zaštitne kacige.

Podijelite članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ostavite komentar
scroll to top