Close

Knjiga “Biljke koje kazuju vrijeme” predstaviti će se u gradu Hvaru

Foto: Poziv na događaj / gradska čitaonica Hvar

Hrvatsko agrometorološko društvo, Muzej hvarske baštine i Gradska knjižnica i čitaonica Hvar organiziraju događaj predstavljanja knjige “Biljke koje kazuju vrijeme” autora Marka Vučetića, dipl. ing. fiz.

Knjigu će predstaviti glavna urednica dr. sc. Višnjica Vučetić i autor Marko Vučetić u četvrtak 19.kolovoza 2021. u 20:30 u ljetnikovcu Hanibala Lucića.

Knjiga obuhvaća osam poglavlja i sve je popraćeno bogatim fotografijama, njih 260, na 203 stranice. Započinje najnježnijim godišnjim dobom – proljećem i buđenjem vegetacije i proljetnicama. Zatim se nadovezuju poglavlja o važnosti sijanja Sunca, toplini i vodi na Zemlji i reakciji biljaka na njih (suncokret, smilje, zlatna i plava kiša itd.). Slijede biljke koje se povijaju vjetru (trstika, šumarica itd.). Vrhunac knjige su munje i gromovi i biljke kojima se ljudi pokušavaju zaštiti od te strašne nepogode (čuvarkuća, čempres itd.). Kako prognozirati vrijeme je pretposljednje poglavlje. Vremenokaz je nadmašila sve svoje srodnike u predviđanju vremena pa se zasluženo nalazi na naslovnici. U posljednjem poglavlju opisane su ružmarin, planika i nešpola koje ne mare za godišnje doba.

Foto: Knjige koje kazuju vrijeme / Gradska čitaonica Hvar, autor: Vučetić
Podijelite članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ostavite komentar
scroll to top