Close

“Naše užonce, da se ne zaboravidu” folklorni nastup KUD-a Jelsa

Foto: Događaj kuda Jelsa / TZ Jelsa

Kud “Jelsa” redovit je sudionik u programima Jelšanskog kulturnog ljeta, koncertom tradicijskih plesova i pjesme. U društvu djeluje Dječji ansambl, Folklorne ansambl, Mandolinski sastav i ženska klapa ” Frecija”.

Večeras 12. kolovoza 2021. na rivi na trgu sv. Ivana u mjestu Jelsa posjetiteljima i domaćim gostima u 21 sat kud “Jelsa” će se predstavit s Forskim toncim, igrama i plesovima Murtera, Korčulanskim balima, Splitskim plesovima i Dalmatinskom klupskom pjesmom.

Kud Jelsa osnovan je 1945.  u Jelsi kao Kulturno-umjetničko društvo od strane” Prof. Ćire Gamulina“ , kud djeluje do početka 60-tih kad prestaje s radom i posljednja sekcija. Krajem 70-tih rad društva se obnavlja i to veoma uspješno. Društvo djeluje kroz više sekcija. Folklorna skupina plesala je stare plesove otoka Hvara te Stare Splitske plesove, Trogirsku Kvadrilju i Trogirski Šotić u koreografiji prof. Branka Šegovića.

KUD je imao nastupe na regionalnim smotrama tih godina, a zatim polako zamire. Krajem 90-tih godina potaknuti dječjom upornošću, nekolicina građana, predvođena g. Slavkom Reljićem i bivšim članovima KUD-a, okuplja zaljubljenike u folklornu baštinu te se 2011. KUD nanovo pokreće i od tad djeluje pod imenom KUD „Jelsa“
Podijelite članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ostavite komentar
scroll to top