Close

Otok Hvar okupirali turisti

Foto: Lucija Salopek/Hvarski.net

Turistička sezona na otoku oko blagdana Gospe uvijek je na svome vrhuncu. U gradu Hvaru, Starome Gradu i Jelsi gužve su po rivi i teško se pronalazi slobodno mjesto u restoranu ili u kafiću.

Gužve se mogu mjeriti s onima iz najboljih dana, a u mnogim segmentima otok se približava rekordnoj 2019. godini. Turistički brodovi koji dolaze na dnevne izlete uplovljavaju u skoro sva otočka mjesta, a slobodnih vezova nema ni za malu barku. Najviše turista je iz Poljske, Slovenije i Njemačke, a dosta je i domaćih gostiju koji uza sve epidemiološke mjere nemaju straha od korone. Kako bi navečer izašli u grad i isprobali delikatese koje nude poznati restorani na otoku moraju svoje mjesto rezervirati čak i dan unaprijed. Cijene prate mogućnosti turista što ponekad zna razljutiti domaće ljude i onda su nezadovoljni i ne žele izlaziti, ali s takvim stvarima se treba pomiriti i prihvatit popust za domaće jer bolje išta nego ništa!

Što se tiče vraćanja na kopno na trajektu su redovi od ranog jutra. Kartu je uvijek potrebno kupiti unaprijed, a veliki redovi čak ni ne garantiraju ulaz na trajekt.

Ugostitelji i turistički djelatnici moraju biti zadovoljni sezonom jer ovakva pomama nije bila očekivana.

FOTO: Jelsa turistički brodovi / Hvarski.net

 

Podijelite članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ostavite komentar
scroll to top