Close

SMANJI BRZINU I GUŠTAJ U LITU Rezultati policijske kontrole prometa na Hvaru

Foto: MUP

U srijedu, 11. kolovoza, u vremenu od 9 do 17 sati policijski službenici Policijske postaja Hvar i Odjela za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave splitsko-dalmatinske, proveli su nadzor i kontrolu cestovnog prometa na području otoka Hvara.

Prilikom provođenja akcije posebna pozornost usmjerena je na vožnju mopeda i motocikla, ali i na sve ostale sudionike u cestovnom prometu. Nadzorom su obuhvaćeni važniji cestovni pravci otoka Hvara i naseljena mjesta.

Kako je izvijestila PU splitsko-dalmatinska, tijekom ciljanog nadzora obuhvaćeno je i kontrolirano 75 osobnih vozila, 10 mopeda, 8 motocikala i 4 teretna vozila. Utvrđen je 41 prekršaj od kojih izdvajaju 9 prekršaja nenošenja zaštitne kacige, 14 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 4 zbog korištenja mobitela, 4 zbog pretjecanja, 3 radi isteka prometne dozvole, 4 zbog tehničke neispravnosti vozila. Na izvanredni tehnički pregled upućena su 4 vozila i to po jedno teretno vozilo, osobno, motocikl i moped, koja su proglašena tehnički neispravnima, te su isključena iz prometa uz zabranjeno daljnje sudjelovanje u prometu dok se utvrđeni nedostaci ne otklone.

Ovo je jedna od aktivnosti koje policijski službenici ove Uprave provode u sklopu preventivnog projekta povećanja sigurnosti prometa na cestama, a posebna pozornost posvećuje se otocima na kojima se tijekom ljeta znatno povećava broj vozila i sudionika u prometu. Akcija za cilj ima doprinijeti povećanju razine sigurnosti prometa na cestama, a tijekom ljeta posebno u mjestima gdje boravi veći broj domaćih i stranih gostiju.

“I na godišnjem odmoru vodite računa o svojoj sigurnosti i sigurnosti svoje obitelji i zato Smanji brzinu i guštaj u litu”, poručuju iz PU splitsko-dalmatinske.

Podijelite članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ostavite komentar
scroll to top