Close

Izložba autora Silvestra Dragoja-Šomija u Vrboskoj

Foto: Izložba Vrboska / TZ Vrboska

Ribarski muzej u Vrboskoj danas od 21 sat publici predstavlja izložbu slika Silvestra Dragoja Šomija, javnosti poznatiji kao glazbenik, skladatelj, bubnjar i frontmen grupe “Neki To Vole Vruće”, a ovog će se puta u Vrboskoj po prvi put predstaviti u drugačijem mediju – slikarstvu.

Silvestar Dragoje svoju glazbenu naobrazbu stekao je u zagrebačkim srednjim glazbenim školama. Svirao je bubnjeve i udaraljke u zagrebačkim jazz–rock grupama. Skladanjem se počeo baviti 1976. u zagrebačkoj funk grupi Clan, a istodobno radi i kao studijski glazbenik. — 1985. utemeljuje pop–rock grupu Neki to vole vruće (s Miroslavom Stanićem) čiji je skladatelj i jedan od vokalnih solista; s tom grupom osvaja brojne festivalske nagrade. Sklada i za druge izvođače, često i za djecu, najviše za dječji pjevački zbor Klinci s Ribnjaka s kojim pokreće i sprovodi više humanitarnih akcija.

U devedesetim godinama , zahvaljujući akademskom slikaru Vatroslavu Kulišu s kojim se često druži u njegovom atelieru ,Šomi se zaljubljuje se u slikarstvo i potajno počinje slikati. S Kulišem obilazi ateliere Murtića,Vrkljana, Rončevića, Lapuha i prisustvuje stvaranju slikarskih djela. 1998 počinje slikati manje formate apstraktnog pravca te se zanima i za impresionistički pravac u slikarstvu.

Izložba u Ribarskom muzeju ostaje otvorena do 29. kolovoza.

Podijelite članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ostavite komentar
scroll to top