Close

Od jutra gužve u trajektnim lukama

Foto: Sućuraj kolona vozila / Hvarski.net

Kao što je već poznato ljetne gužve u splitskoj trajektnoj luci očekuju se i tijekom nadolazećeg vikenda subote i nedjelje – pretpostavka rekordni vikend promet. Udarni vikendi mjeseca kolovoza su uvijek do blagdana Velike Gospe.

U Splitsko- dalmatinskoj županiji najviše je gostiju iz Poljske, Češke i Slovenije, a gužva u trajektnoj luci nije samo u dolasku na otoke već i u odlasku s njih. Što se tiče otoka Hvara Jadrolinija je na relaciji Stari Grad – Split popunjena dan unaprijed za automobile, a kartu za osobu se treba kupiti minimalno 45 minuta prije. Isto tako zbog gužvi upozoravaju iz Jadrolinije da se s vozilom na ukrcaj mora doći minimalno jedan sat do četrdeset pet minuta ranije.

Foto: kolona vozila trajektna luka Sućuraj / Hvarski.net

Zbog povećanog prometa putnici odlaze u mjesto Sućuraj na jugu otoka Hvara jer tamo češće polazi trajekt na relaciji Sućuraj – Drvenik u prosjeku svakih 60 minuta, a ubacuju se i dodatne linije. Važno je napomenuti putnicima koji idu na drugu stranu otoka da ne očekuju ukrcaj odmah kad dođu jer se u trajektnoj luci Sućuraj karta ne kupuje s rezervacijom nego se čeka u koloni da se dođe na red obično to bude 2 sata čekanja ili 2 trajekta pošto na toj relaciji putuje mali trajekt koji prima svega tridesetak auti.

Foto: trajekt Sućuraj Drvenik / Hvarski.net
Podijelite članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ostavite komentar
scroll to top