Close

Predsjednik Milanović u Jelsi: ‘Svoju zajednicu razvijate lijepo i skladno’

Foto: Press

Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovao je na svečanoj sjednici Općinskog vijeća općine Jelsa, koja se u prigodi obilježavanja Dana Općine održala na Trgu sv. Ivana u Jelsi.

Foto: Press

U prigodnom obraćanju predsjednik Milanović Jelšankama i Jelšanima rekao je da lijepo, dobro i skladno razvijaju svoju zajednicu, dodavši da svako ljudsko društvo i politika treba krenuti od nesmetanog prava i mogućnosti ljudi da se organiziranju i udružuju u sve ono što nije subverzivno i rušilačko.

“Odavde počinje politika. Države imamo puno i bez dosta države i nećemo moći. To je prije svega hrvatska država kojoj dugujemo lojalnost, koja je naša nacionalna, građanska država. Ima svoj teritorij, ima svoje granice, otvorene, ljudske prozračne, ima svoje običaje, svoju povijest, ima i svoje predrasude“, poručio je predsjednik Milanović.

Foto: Press

“Podrška svakome tko se bori za takav status Hrvatske u Europi jer Europska unija nije ono što je zamišljeno prije puno godina, ali ona je dobra stvar. U tom svijetu borimo se za svoj interes, a tko god to radi u Jelsi, u Starom Gradu na Hvaru, po meni dobro radi“, rekao je predsjednik Milanović istaknuvši da se stanovnici otoka Hvara bore za čisti otok.

“Imate problem s odlaganjem otpada, to nije lako organizirati. To zahtjeva kolektivnu akciju, ta kolektivna akcija mora krenuti odavde, a država je tu da pomogne“, rekao je Predsjednik.

U svojem obraćanju predsjednik Milanović osvrnuo se i na pandemiju korona virusa te obraćanje ministra zdravstva Vilija Beroša, koji je na svečanoj sjednici Općinskog vijeća govorio prije njega. Predsjednik je rekao kako već godinu dana živimo u nenormalnim okolnostima, na rubu zadiranja u prostor ljudskih sloboda za koje su potrebna čvrsta, jasna i svima razumljiva opravdanja.

Foto: Press

“Za sada se držimo, a ono što vidim najugroženijim je mentalno zdravlje ljudi. Ovo će proći. Podržavam ministra i podržavam svaku razumnu i upornu politiku koja za cilj ima dobro. Dakle, cijepite se i time će veći dio problema biti riješen“, poručio je predsjednik Milanović.

Dodao je kako predrasude prema znanosti i prema nečemu što je bazirano na dokazima, na istraživanju, na metodi pokušaja i pogreške u kojoj je uspjeh garantiran, a pogreška minorna ili svedena na minimalnu statističku grešku, nisu pametne.

“Ovo što je zadnjih godinu i pol dana razvijeno je jedan od najvećih trijumfa u povijesti ljudskog znanja, ljudske organizacije i sinergije. Primjer je sinergije, pameti i novca u kratkom vremenu. Cijepimo se“, pozvao je predsjednik Milanović na svečanosti obilježavanja Dana općine Jelsa.

Podijelite članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ostavite komentar
scroll to top