Close

Dašak otoka Hvara opisan na poznatom američkom portalu

Foto: TZ Jelsa/Domagoj Sever

Ugledni američki portal Miami Herald objavio je članak autorice Allison Ramirez o Hrvatskoj i otoku Hvaru. Autorica piše kako puno ljudi dolazi u Lijepu našu zbog serije Igre prijestolja jer su u poznatoj seriji vidjeli našu obalu i žele doživjeti GOT scenografiju u stvarnom životu. Poručuje da “Hrvatska ima više od Igre prijestolja”, što je, kako tvrdi, svima koji su posjetili ovu mediteransku državu i više nego očito.

Dalje navodi kako je dalmatinska obala dom najljubaznijih ljudi, a svi putevi vode do kristalno čistog mora u kojem možete plivati ​​bez brige jer ovdje nema opasnog morskog života kao u drugim dijelovima svijeta. Autorica članka našalila se da ima više restorana s Michelinovom zvjezdicom u super malom radijusu nego u New Yorku.

Ljepote otoka Hvara koje su oduševile ovu travel blogericu

Blogerica navodi kako je Hvar poznat po svojoj lavandi i vinu, smokvama i maslinama koje se mogu vidjeti na koju god stranu pogledate kako rastu uz more, a i uz cestu gdje isto tako daju svoje plodove. Otok Hvar smatra idealnim mjestom za ljetovanje i poručuje gostu da se pripremi za oduševljenje otokom koji je pun jahti i jedrilica, a opet s puno osamljenih plaže za izležavanje i borovih šuma koje daju poseban ugođaj dalmatinske fjake. 

Grad Hvar opisuje kao odlično mjesto za noćni život uz piće i glazbu uživo, ali trenutno kao i sve drugo u Hrvatskoj u ovom trenutku barovi i restorani zatvaraju se svakodnevno u ponoć.

“Svakako probajte jedriti uz zalazak sunca na otoku Hvaru kako biste doživjeli iskustvo kao nitko do sada s vodičem koji će rado podijeliti svoja omiljena lokalna mjesta po otoku i koji će vam na putovanju ponuditi vino i hranu”; navodi blogerica i dodaje kako gosti nikako ne bi smjeli propustiti lokalne tržnice na kojima će pronaći domaći nakit, proizvode od lavande i još mnogo toga, navela je autorica teksta za portal Miami Herald. 

Podijelite članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ostavite komentar
scroll to top