Close

Grad Hvar je toliko popunjen da ga je čak i Booking.com proglasio ‘rasprodanim’

Foto: Lucija Salopek/Hvarski.net

Prema podacima sustava eVisitor, posljednja dva tjedna grad Hvar obara turističke rekorde. Brojke dolazaka i noćenja od  01. do 10. kolovoza su za 5% bolje nego rekordne 2019. godine, dok nautika bilježi čak 15% bolje rezultate u odnosu na 2019.

“Nažalost, gledajući samo sustav, u gradu Hvaru dana 12. kolovoza na 12.059 prijavljenih kreveta imali smo prijavljenih “samo” 7183 gosta i po tome u gradu bi trebala biti “katastrofalna” turistička sezona”, ocjenjuje Petar Razović, direktor TZ grada Hvara.

Dodaje kako je unazad tjedan dana velika navala na slobodni hotelski ili privatni smještaj u gradu Hvaru, traži se u last minute soba više, a na veliko zadovoljstvo Hvarana sve je popunjeno i za naredni tjedan, te je čak i Booking.com grad Hvar proglasio SOLD OUT.

“Ako se vratimo na brojke, u srpnju je grad Hvar ostvario 143.530 noćenja i 30.032 dolaska, što je povećanje od 150% u noćenjima i 100% u dolascima, u odnosu na 2020. U odnosu na 2019. godinu ostvareno je 77% turističkog prometa”, ističe direktor TZ grada Hvara.

U gradu se najviše odmaraju Amerikanci, Nijemci, Francuzi i Slovenci, dok se do početka rujna očekuje povećanje broja dolazaka gostiju iz Velike Britanije.

Ovi rezultati, smatra Petar Razović, ostvareni su prvenstveno odličnom suradnjom turističkih djelatnika grada Hvara i Turističke zajednice grada Hvara, pridržavanjem epidemioloških mjera, kao i zajednički sjajno odrađenim marketinškim aktivnostima svih turističkih zajednica otoka Hvara.

“Koliko je bitno da otok Hvar napokon ide u smjeru ujedinjavanja pokazala je ova izazovna turistička godina, kada smo točnim predviđanjima, a kasnije zajedničkim radom uspjeli promovirati cijeli otok Hvar kao ‘zeleni prema Covidu’ i siguran otok na našim emitivnim tržištima. Uspješan rad do kraja rujna rezultirat će usvajanjem Brand strategije otoka Hvara koja će biti jedinstvena u Hrvatskoj i daljnji smjer razvoja cijele destinacije. Gledajući uvjete pripreme ove godine, ali i prošle, te sve što se uspješno za turizam učinilo i što bi se još za turistički razvoj cijelog otoka trebalo učiniti, Hvarani su jedinstveni u razmišljanju da je došlo vrijeme da imaju svog otočanina u sustavu Ministarstva ili HTZ-a”, rekao je Petar Razović.

Podijelite članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ostavite komentar
scroll to top