Close

Pokrenut projekt ‘Dalmacija – storytelling destinacija’, kostimirano vođenje kroz baštinu

Foto: Vilma Matulić

Splitsko-dalmatinska županija u suradnji s JU Agencijom za upravljanje Starogradskim poljem pokrenula je projekt “Dalmacija – storytelling destinacija”, kostimirano vođenje kroz baštinu. Projekt izvodi licencirani vodič Jelena Mičić koja u ulozi Demetrine svećenice Selino vodi turiste kroz priču o Farosu.

Tura započinje u Remetinom vrtu, arheološkom lokalitetu grčke uljudbe na hrvatskom tlu. Svećenica Selino pripovijeda o razlozima dolaska Grka i okolnostima nastanka kolonije, podjele polja i života novopridošlog stanovništva. Potom šetnjom kroz Sridnju kolu i Tvrdalj vodi do Muzeja Staroga Grada gdje se posjetitelji upoznaju s načinom života starih Grka i njihovom materijalnom kulturom, da bi na kraju u Muzejskoj zbirci Dominikanskog samostana upoznali kultove drevnog Farosa i veze s grčkim svijetom.

Ova storytelling tura na inovativan i zanimljiv način predstavlja grčki način života i povijest antičke kulture u našim krajevima te će zasigurno biti nezaboravan doživljaj i vrijedan izvor novih spoznaja, kako za turiste tako i za naše otočane, objavio je na službenim stranicama Grad Stari Grad.

Podijelite članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ostavite komentar
scroll to top