Close

Uručena priznanja ovogodišnjim dobitnicima od Grada Staroga Grada

Foto: Priznanja na dan grada ( Foto: Grad Stari Grad)

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća održanoj 16. kolovoza u povodu Dana Grada i blagdana Svetog Roka uručena su priznanja zaslužnim sugrađanima.

Uz Antoniju Dulčić koja je dobitnica povelje Zahvalnosti Grada Staroga Grada za marljiv rad i iznimne sportske rezultate u ženskom nogometu nagrade su još osvojili Damir Carić i Stanislav Štambuk.

Damir Carić primio je osobnu nagradu Grada Staroga Grada za izniman doprinos literarnom i kulturnom stvaralaštvu te nesebičnom humanitarnom radu. Nekadašnji radijski dopisnik s otoka Hvara Damir Carić objavio je knjige  “Hvarski triptih – parvi dil” s autobiografskim motivima i zapisima o školovanju autora u Splitu te životu na Hvaru. Nakon toga izdaje knjigu “Dobri naši zahodi” to je knjiga pisana humorističnim stilom i svojevrsni je vremeplov dalmatinskog življenja ove vrste na otocima, s naglaskom na autorov otok Hvar. Donesen je niz anegdota iz svakodnevice kad su posrijedi starinski dalmatinski “dobri naši zahodi”

Stanislav Štambuk dobitnik je osobne nagrade Grada Staroga Grada za izniman doprinos razvoju i unaprjeđenju poljoprivrede na području otoka Hvara. Stanislav Štambuk je viši stručni savjetnik Poljoprivredne savjetodavne službe

Podijelite članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ostavite komentar
scroll to top