Close

Stari Grad: Izložba povodom 50. obljetnice snimanja kultne serije “NAŠE MALO MISTO”

Izložba u potrazi za malim mistom ( Foto: Grad Stari Grad )

“U POTRAZI ZA NAŠIM MALIM MISTOM” – izložba povodom 50. obljetnice snimanja kultne serije “NAŠE MALO MISTO” – otvaranje 19.kolovoza. u 20 sati na novoj rivi ispred suda (Novo rivo 3). Izložba je nastala u suradnji Grada Staroga Grada, Turističke Zajednice Staroga Grada, HRT-a, Marina Marušića i Fjodora Feđa Klarića.

Televizijska serija Naše malo misto jedno je od najboljih i najpopularnih djela hrvatske kinematografije. Snimana je od 1969.-1971. godine prema scenariju Miljenka Smoje i pod redateljskom palicom Daniela Marušića. U seriji su, zapravo dokumentirana i ismijana ponašanja lokalnog stanovništva u svakodnevnim životnim situacijama i u situacijama koje su im se nametnule – rat i novi sustav vlasti.

Duhovite scene života u malom dalmatinskom mjestu prikazane kroz primu kronike koju vodi mjesni poštar (pošćer) Andrija Bombišta prate dogodovštine nezaboravnih likova dotura Luigija i njegove Bepine, Roka Prča, Načelnika, Brice, Postolara i drugih.

Naše malo misto jedno je od najboljih i najpopularnijih djela hrvatske kinematografije. Prvu sezonu prilikom prvog prikazivanja gledalo je 54% stanovništva u Hrvatskoj.
Mnoge scene snimane su upravo u Starom Gradu, a ova multimedijala izložba, koja će javnosti biti predstavljena na čak 14 lokacija, oživljava duh vremena i likova Našeg malog mista, kojih se mnogi s nostalgijom sjećaju, a s kojima će se, vjerujemo, rado upoznati i mlađe generacije, ali i brojni turisti u našem gradu.

Izložba u potrazi za malim mistom ( Foto: Grad Stari Grad )
Podijelite članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ostavite komentar
scroll to top