Close

Na Hvar dolazi nizozemski novinar Jaan Juriaan Teuling

Foto: TZ Jelsa

U Hrvatskoj je u tijeku jako dobra sezona, a među inozemnim tržištima s najvećim turističkim prometom u kolovozu, uz Njemačku, Sloveniju, Poljsku, Austriju i Češku, nalazi se i tržište Nizozemske. Tako je s tog tržišta, kako javlja Hrvatska turistička zajednica, ostvareno više od 116 tisuća dolazaka te više od 852 tisuća noćenja, što u odnosu na isto razdoblje kolovoza lani predstavlja rast od 780 posto u dolascima i 643 posto u noćenjima.

Iz HTZ-a dodaju kako u Hrvatskoj boravi nizozemski novinar Jaan Juriaan Teuling, koji će u organizaciji Hrvatske turističke zajednice te uz podršku sustava turističkih zajednica u narednim danima obići Splitsko- dalmatinsku i Dubrovačko-neretvansku županiju, odnosno Trogir, Split, Hvar, Korčulu, Dubrovnik i Cavtat te grad Zagreb s okolicom.

Fokus putovanja je na ukupnoj turističkoj ponudi navedenih destinacija, a materijali će biti objavljeni u posebnom vikend izdanju dnevnog lista FD Persoonlijk, koji izlazi u nakladi od 150.000. Čitatelji tog lista u prvom redu su nizozemski poduzetnici i gospodarstvenici koji spadaju među osobe s najvišim primanjima u zemlji, kao i u inflight magazinima KLM-a, Flying Dutchman magazinu, koji se tiska u nakladi od preko 180.000 primjeraka te u Holland Herald magazinu, koji se tiska u nakladi od preko 100.000 primjeraka.

Podijelite članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ostavite komentar
scroll to top