Close

Nepristupačno opožareno područje gase i kanaderi

Foto: Požar na rtu Kabal/Preslika

Sinoć nešto prije 22.30 sati izbio je požar otvorenog prostora na rtu Kabal gdje je nepristupačno područje u uvali Stupišće kod Staroga Grada na Hvaru. Noćas je puhala i jaka bura koja je dodatno otežavala gašenje.

Hvarski.net

Vatrogasne snage DVD-a Hvar, Stari Grad i Jelsa na teren su stigle odmah i od sinoć gase požar kojemu je, sumnja se, uzrok signalna raketa.  Na terenu se već nalazi 60 vatrogasaca te 21 vozilo za gašenje požara, potvrđeno je za naš portal.

Opožareno je područje koje je gorjelo prije 6 godina, a uz to područje blizu je borova šuma te stara streljana. Dalje prema Starome Gradu kreću uvale s barovima. Veliki je problem što je nepristupačno područje i taj teren je suh od prošlog požara pa lako gori, a uskoro oko 10 sati se očekuje da će zapuhati tramontana, pa postoji mogućnost da požar krene put Staroga Grada.

Hvarski.net

Ostaci koji su u streljani, koja je služila u ratnom vremenu, aktivirali su se i došlo je do malih eksplozija. Požar je i dalje aktivan na par mjesta, a pomoć pružaju i tri kanadera doznajemo od vatrogasnoga glasnogovornika za Hvar, Cvjetka Mazalina.

Vezano uz okolnosti događaja, policijski službenici su u službene prostorije doveli dvije osobe nad kojima se provodi kriminalističko istraživanje, javlja PU splitsko-dalmatinska.

Podijelite članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ostavite komentar
scroll to top