Close

Provodi se kontrola nad putničkim brodovima

Foto: Vedran Morin/Hvarski.net

Danas u vremenu od 08 do 18 sati se provodi akcija pojačanog nadzora sigurnosti plovidbe na moru, na području nadležnosti svih lučkih kapetanija na moru, pri čemu će se koristiti raspoloživa plovila i djelatnici lučkih kapetanija i ispostava lučkih kapetanija, javlja Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Ova akcija će posebnu pozornost posvetiti nadzoru nad putničkim brodovima na jednodnevnim izletima, putničkim brodovima na višednevnim putovanjima i brodicama za prijevoz putnika.

Pri tome će se primarno kontrolirati:

– izletnički brodovi;
– brodovi hrvatske državne pripadnosti na višednevnim kružnim putovanjima;
– brodice koje obavljaju prijevoz putnika, posebno brzih brodica koje obavljaju prijevoz iz nautičkih sjedišta do otoka.

Kontrola navedenih brodova i brodica će obuhvatiti sposobnost brodova/brodica za plovidbu, uključujući broj i sastav ukrcanih članova posade i njihovu osposobljenost, te broj ukrcanih putnika u odnosu na maksimalni dozvoljeni broj putnika za koji je brod/brodica registriran. Također, provjeravat će se plovidba brodova/brodica, kao i drugih plovnih objekata sukladno Pravilniku o sigurnosti pomorske plovidbe u unutarnjim morskim vodama i teritorijalnom moru Republike Hrvatske te načinu i uvjetima obavljanja nadzora i upravljanja pomorskim prometom, posebno u područjima intenzivne plovidbe.

Osim navedenog, nadzor će obuhvatiti i kontrolu svih vidova nedozvoljenog glisiranja uz obalu.

Podijelite članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ostavite komentar
scroll to top