Close

Zagrebački plesni ansambl održat će svoju nagrađivanu plesnu izvedbu u Hvaru

Plesna izvedba "Gore" (Foto: Zagrebački plesni ansambl)

Članice Zagrebačkog plesnog ansambla stižu na Hvar, gdje će u sklopu Hvar Summer Festival u subotu 21. kolovoza, na Ljetnoj pozornici Veneranda izvesti nagrađivanu uspješnu koreografiju “GORE”.

Ples ” Up & up / Gore” je koreografija koja predstavlja poligon za šest plesačica i potvrda je njihove psihofizičke spremnosti da traju i ustraju u grupi. Prikazuje putovanje šest plesačica, stanje povišenih emocija, uzbuđenost i ushitu bivanja u kolektivu. U zajedničkim ritualima otkrivaju odgovornosti pojedinca prema zajednici te zajednice prema pojedincu. Dinamična izvedba prikazuje životnu korelaciju šest žena, njihovo zajedničko putovanje i postaje kroz koje unutar plesnih karijera prolaze. Amazonski freestyle pokreti opisuju solidarnost, hrabrost, protivljenje, zajedništvo te individualnu i grupnu odgovornost tako je ZPA opisao predstavu.

Koreografiju je osmislila Ferenc Fehér, a njena nasistentica koreografije je Petra Valentić. Žensku plesnu postavu čine: Margareta Firinger, Ivona Grubišić, Andreja Jandrić, Sintija Kučić, Gendis Putri Kartini i Jovana Zelenović.

Zagrebački plesni ansambl umjetnička je organizacija koja djeluje na području suvremenog plesa, kroz umjetničke i edukativne projekte . ZPA je renomirani ansambl suvremenog plesa, a od svog osnutka do danas ostao je beskompromisan u promišljanju vlastitog umjetničkog izričaja. Ansambl je stvorio veliki broj plesača i plesnih stručnjaka koji danas uspješno djeluju u zemlji i inozemstvu.

Podijelite članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ostavite komentar
scroll to top